Thursday, 9 February 2012

bola baling

hye nak cerita tentang latihan bola balik ya allah korang tahu tak aku dapat masuk dpt masuk latihan ke dua kot.mula tengok kan darjah enam lelaki ngan darjah bape tah kan diorang lawan lepastu acap and geng menang lah kan.lepastu budak darja lima,empat lawan .lepastu perempuan darjah lima ngan darjah enam aku dpt jaring kan satu je .azra lah yang paling banyak fifi banyak lah jugak .alya irdina kuat gila kot dia tangkap bola .lepastu kumpulan aku kan menang lawan ngan perempuan darjah enam jugak kumpulan diaoerang ade terpilih dan tak terpilih.......................................................hari bahagia dan duka .lepastu nanti kitaorang kena panggil lepastu latihan dan pemilihan betul-betul cikgu khairul azman cakap kan nak 12 orang je.mintak mintak lah terpilih untuk sijil kan .dina terpilih macam tak percaya kot dina dapat kan tapi bagus aku baru ade kawan yang suka buat aku .waktu darjah lima dina asyik cubit aku.tadi aku nak gi sekolah kebangsaan aku bola baling kan najwa ckp jangan lah pegi ckp aku nak kumpul kan sijil kot kebanyakkan sijil aku kem bestari solat bukan akademik and koko. dah lah malas tulis lah penat tanngan.dada.......<<<<<<<<<<<<<<#.

Thursday, 26 January 2012

hai, harini nak cerita tentang kat sekolah tahu tak nadrah bawak majalah kot ade gmabar greyson chance kan soo aku nak gambar greyson tapi nadrah nak sebab nadrah kan peminat greyson.ok aku amik gambar jusstin bieber and selena gomez.aku letak gambar tu kat fail aku hihihi anisya amik banyak kot gambar selena gomez banyak kot aku amik sikit.petang ni aku nak cerita tentang kat sekolah agama kan najwa and izzati cerita tentang hantu lol :P.diaorang cerita tentang hantu kat lemah kan lepastu ustaz masuk sebab nak bagi tahu sesuatu sebab ustaz asraf ckp aqil big so aqil maaf akn lah .lepastuustazah masuk then ustaz asyraf masuk panggil aqil hahhahha.belajar6 rehat kan makan lah laksa lepastu masuk kelas amik telekung then masuk surau kan then keluar amik wuduk masuk balik .tunggu 2 sembahyang sunat then sembahyang asar kan epas dah siap kitaorang ckp pesal cookies hihi .then balik. itu lah kisah nye

Wednesday, 25 January 2012

cerita

hai, hari ni rajin pulak nak taip , hari ni nak cerita tentang cuti sekolah .pertama pada hari jumaat kan jiran fatin dia punya mak dtg ngan adik beradik dia sebab jiran fatin nak beranak lah kan so dia jangka 22.1.2012 kan tapi lambat sehari je danlepastu jiran fatin lahirkan- baby boy hihihi kat hospital serdang baby tu dilahirkan jam 11:40.hari kedua , jiran fatin bawak balik baby tu comel lah juga .petang fatin dengar ambulans kan tak tahu lah sape sakit kan so fatin tanya kawan fatin siapa sakit lepastu dia ckp ayah avin yang sakit sebab dia tak leh jalan .ketiga dalam jam 10:00 fatin makan lah nasi lemak lepastu makteh ajak pegicarwash kan so pegi dan sampai tengok ramai so kitaorang pegilah billion kan cari sampul surat kat atas and syabab tak jumpa so pegi lah carwash balik lepastu pegi ah em j kan tak de lepastu pegi lah kedai piala kan patu ade . pegi carwash lepastu tengok kete tengah basuh. tunggu2 dah siap dah kan makteh dah bayar lepastu start enjin tak leh sebab orang carwash tu pegi lock{ lol}.then dia buat kan dah boleh lepastu balik rumah .. hahhahhahhahhahh bye thanks bace

Friday, 30 December 2011

tentang islam

Musibah adalah sesuatu hal yang tak bisa kita prediksi kapan dan dimana dan kepada siapa akan menimpa. Kewajiban kita sebagai seorang mukmin adalah selalu berdoa minta perlindungan kepada Allah taala Yang Maha Rahim agar kita terhindar dari musibah.

Rasulullah s.a.w dengan berbagai macam cara selalu menghimbau orang-orang mu’min supaya mereka senantiasa ingat kepada Tuhan agar mereka selalu mendapat limpahan rahmat kasih sayang Allah taala. Azab yang bertubi-tubi turun berupa bencana-bencana alam yang telah menimpa kaum-kaum terdahulu, banyak negeri porak-poranda dan hancur luluh sehingga meninggalkan hanya nama dan bekas-bekasnya saja. Beliau s.a.w sangat merasa khawatir jangan-jangan disebabkan sesuatu kesalahan azab seperti itu turun pula menimpa mereka yang telah beriman kepada beliau s.a.w atau orang-orang yang tinggal disekitar kampung halaman beliau s.a.w.
Continue Reading »

Tags: Doa, Kasih Sayang Allah, rasulullah

ntang islam

Thursday, 8 December 2011

dah lama tak update blog

hai ,dah lama gila tak update blog ni sebab edit lah kan dan buat hal so sekarang boleh tuli s sepuas hati kut .ni memang blog terbaru sebab julia edit kan blog ni thanks julia nanti nak tempah lah yang lagi cantik .sekarang memang busy sebab ade kelas mengaji nk beli baju sekolah .uhhh rindu nye kat sekolah tak sabar betul nk sekolah . arhhh fatin kelas6 cempaka 5. bye